OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Informasjon til skolestart 2023/2024

Skolen starter mandag 21. august 2023. Før du møter, må du sette deg inn i det som står i denne artikkelen: møtetidspunkt, søknad til Lånekassen, samtykkeerklæring og mer.

Oppmøtetidspunkter 21. august for deg som elev:

Vg2 og Vg3 møter i kantina klokka 08.30.

Vg1 møter klokka 10.00

Skoledagen avsluttes til vanlig tid klokken 14.50. 

Alle nye elever og foresatte til nye elever er velkommen til å besøke skolen på åpen skole søndag 20. august kl. 18-20. Rektor, avdelingsledere, elevtjenesten og enkelte kontaktlærere vil være tilstede.

Viktig informasjon til skolestart

Elevavtale for PC og læremidler i skolen

Elever i videregående skole må inngå avtale om leie av bærbar PC. Egenandelen tilsvarer minimumssatsen for utstyrsstipend fra Statens lånekasse. Tilgang til lærebøker og annet læremateriell er gratis for elevene gjennom læremiddelordningen. Nordland fylkeskommune har en egen nett-portal for elektronisk signering og betaling for PC og læremiddelordning. Informasjon om ordningen er beskrevet på Nordland fylkeskommunes hjemmeside. Det sendes ut brev til elevene om elektronisk innlogging for kontrakt i løpet av uke 32/33.   

Lånekassen

Alle elever som skal søke støtte fra Lånekassen, må søke på nett.  

Elever som er tatt inn til opplæring på samme nivå, kan ikke følge fag de har bestått tidligere. Dette fører til at de får endret elevstatus til deltidselev. Elever med ungdomsrett får fullt stipend fra Statens lånekasse for utdanning, selv om de er deltidselev. Elever som har gjort omvalg, er tatt inn til fullt opplæringstilbud. De kan søke om å få tidligere beståtte fag godkjent, uten at dette får konsekvenser for støtte fra Lånekassen.  

Frist for å søke godkjenning for beståtte fag er 15. september. Det er ikke anledning å søke godkjenning etter denne fristen.  

Skoleskyss

Elever i videregående skole som har krav på skoleskyss, må søke om dette.

For å ha krav på skoleskyss må avstanden mellom bosted og skole være minst 4 km.  

Informasjon og innlogging for søknad finner du på Nordland fylkeskommunes hjemmeside

Elever over 18 år

Støtte og oppfølging fra foreldre eller andre nære personer er viktig, også når du er myndig. Send inn samtykkeerklæring så kan skolen fortsatte å samarbeide med dine viktigste støttespillere. Samtykkeerklæring for elever over 18 år.  

Digital postkasse

Nordland fylkeskommune oppfordrer alle elever til å opprette digital postkasse. Dette kan gjøres ved å oppdatere kontaktinformasjon i Altinn eller ved å bruke "Digipost" eller "e-Boks", les mer om digitale postkasser. Hvis du har en digital postkasse vil enkelte brev fra skolen bli sendt digitalt, for eksempel svar på søknader, vedtak som er gjort ved skolen din eller svar på eventuelle klager. 

Kantine og frokost

Kantina tilbyr et variert utvalg av mat og drikke.

Det er gratis frokost for alle elever på skoledager mellom klokka 08:00 og 08:30

 

Velkomstbrev fra rektor til vg1 elever (PDF, 149 kB)

Velkomstbrev fra rektor til vg2 og vg3 elever (PDF, 228 kB)