OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Velkommen til skoleåret 2021/2022

Skolens inngangsparti - Klikk for stort bildeSkolens inngangsparti Inge Ove Tysnes Vi ønsker deg velkommen til Sandnessjøen videregående skole. Ta godt vare på skoleplassen din og bruk den muligheten du har fått til å skaffe deg en utdanning for framtida!

Skolestart 2021-2022

Skolestarten og hele skoleåret 2021/2022 vil ikke bli helt slik vi er vant til. Vi er fortsatt i en situasjon hvor koronapandemien vil prege samfunnet og skolen i lang tid framover og vi må forholde oss til myndighetenes krav til smittevern.

Vi er på grønt nivå i forhold til korona som vil si at vi har noen smitteverntiltak

• Ingen syke skal møte på skolen, selv med milde symptomer.
  • Det er viktig å holde avstand der det er mulig.
  • Normalt renhold og god håndhygiene

I forbindelse med skolestart vil skolen være åpen søndag 22.august mellom kl. 18.00 og 20.00 dersom du/dere har lyst å gjøre dere kjent med skolen. Elevtjenesten, avdelingsledere og rektor vil være tilstede i kantina for å ta imot dere.

Skoleåret begynner mandag 23. august.

Vg2 og Vg3 møter klokka 08.30

Vg1 møter klokka 10.00

Oppmøte i kantina.

Skoledagen varer til 14.50.

NB! Det er veldig viktig at du gir beskjed på forhånd dersom du ikke kan møte første skoledag for å ikke miste plassen din.

Skolefrokost:

Vi serverer havregrøt og/eller frokostblanding i kantina mellom kl. 08.00 og 08.30

Skoleskyss

Er du elev i videregående skole og har krav på skoleskyss/busskort, må du nå søke om skyss på nett.

Avstanden må være over 4 km mellom hjem og skole for å ha krav på skyss.

Utlån av læremidler og PC

Du vil få utlevert læremidler og PC rett etter skolestart etter at avtale om leie er signert. Husk å få signatur av foresatt dersom du er under 18 år. Her kan du lese mer om PC ordningen.

1) Vg1-elevene kan levere digital avtale ved å vise fram signert avtale på sin mobil.

2) Dersom problemer med mobil etc, kan avtale leveres i papirformat. Kontakt administrasjonen

Vg2- og Vg3-elever har allerede levert avtaler. Er du ny elev i denne gruppen og kommer fra et annet fylke, må du levere avtale i papirformat

Lenke til signering av avtale om lån av PC og læremidler/bøker.

NB! Det er forsinkelse i leveranse av elev-pcer i år. Som en midlertidig løsning ber vi elever på Vg1 yrkesfag om å ta med egen bærbar pc hvis de har.

Elektronisk varsel.

Hvis en elev i løpet av skoleåret står i fare for å få ikke vurdert i et fag eller nedsatt orden, vil det bli sendt ut et varsel i forkant. Eleven/foresatte vil få melding via e-post om at en kan finne et slikt varsel på iSkole som er skolens administrative system. Vi gjør oppmerksom på at registrerte opplysninger om deg og dine foresatte vil være synlig for deg og begge dine foresatte i iSkole.

Skjemaer som må leveres ferdig utfylte første skoledag.

Lingdys/Lingright for dyslektikere

Har du rett på programvarer for hjelp med lese- og skrivevansker må dette meldes til kontaktlærer ved skolestart. Dette gjelder særlig for elever som ikke har lisens på Lingdys fra grunnskolen. Skolen vil være behjelpelig med å søke om Lingdys programvare gjennom NAV.